miercuri, 30 iulie 2014

Cum organizam un rucsac?

De cate ori v-a durut spatele cand ati mers cu un rucsac plin pe munte? Sa va spun si de ce s-a intamplat asta: nu ati aranjat cum trebuie bagajele. Conform desenului de mai jos, mersul cu bagajele aranjate asa nu o sa va mai cauzeze dureri de spate (este testat de mine!).


Aranjarea rucsacului se incepe cu impachetarea hainelor cat mai strans posibil si punerea acestora in saci de gunoi pentru a nu se uda in conditiile unei ploi torentiale (muntele este foarte imprevizibil). Atat hainele, cat si mancarea trebuie sa va ajunga pe toata perioada turei pe care o faceti. ATENTIE: Se iau masuri de precautie inca 2 seturi de haine si ceva de mancare in plus pentru situatii de urgenta.
Dupa pregatirea acestora si inventarierea celorlalte lucruri indispensabile (lampa frontala, butelie, bete de tura, baterii, izopren, sac de dormit, briceag, vesela etc.) incepe organizarea acestora in rucsac.

Aranjarea lucrurlor in rucsac se face de jos in sus, incepand cu sacul de dormit care va sta pe fundul rucsacului in buzunarul special conceput pentru acesta. Apoi se aseaza hainele grele si groase catre spate, iar catre fata hainele usoare (geaca, pelerina de ploaie etc.) si de mancare (supe la plic, conserve etc.) Deasupra hainelor groase se pot aseza vesela si butelia, insotite eventual de un apart foto si de o a doua pereche de incaltaminte. Izoprenul si betele de tura se ataseaza in exteriorul rucsacului cu ajutorul prinderilor si cataramelor concepute pentru acest lucru. 

Ultimul buzunar pe care trebuie sa il ocupati este cel din capacul rucsacului, buzunar care va gazdui lampa frontala, portofelul, telefonul, briceagul si alte lucruri utile pe parcursul turei.

Sper ca acest ghid de organizare al rucsacului sa va ajute in turele viitoare si sa va usureze ascensiunile.

 

P.S: Acest fel de organizare se poate folosi atat pe rucsacii de munte, cat si cei sport, fiind o metoda utila de usurare a activitatii pe care o faceti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu